Deep Oscillation som behandling mod lymfødem

oprettet d.

Deep Oscillation som behandling for lymfødem

Vigtigste behandling ved lymfødem er, altid, kompression. Mange lymfødempatienter har også stor gavn af manuel lymfedrænage.

Hos VIVO Fysioterapi i Aarhus har man god erfaring med Deep Oscillation som en del af behandlingen til lymfødempatienter.

Deep Oscillation er et apparat der danner små elektrostatiske svingninger i vævet, hvilket virker som små dynamiske kompressioner der hjælper med væsketransport.

Patienten sidder med en ”leder” I hånden imens behandler har en elektrode siddende på underarmen.      Fra behandleren føres der en mikroskopisk mængde strøm ud til behandlingsområdet. Ved blid massage skaber Deep Oscillation således effekt/mikrosvingninger 8-12 cm ned i vævet gennem behandlerens hænder. Det gør ikke ondt. Men det snurrer og vibrerer på en behagelig måde.

Vibrationerne øger blandt andet cirkulationen i lymfesystemet og blødgør vævet. Derudover virker behandlingen smertelindrende lokalt.

Det er en yderst skånsom behandling, da der ikke dannes varme. Vær dog opmærksom på, at man bør undgå at få behandling med Deep Oscillation, hvis man har pacemaker.

Fik en prøvebehandling

Undertegnede fik en prøvebehandling under interviewet med Luise, der behandler med Deep Oscillation hos VIVO Fysioterapi på Ndr. Strandvej i Aarhus.

Jeg har primært lymfødem i begge ben og neuropati i alle tæer og det ene underben. Behandlingen var behagelig og uden smerter. Efter behandlingen der tog 25 min. føltes benet meget let og der var meget stor forskel på tyngdefornemmelsen.

Efter behandlingen og interviewet skulle jeg videre til manuel lymfedrænage. Lymfeterapeuten bemærkede at benet var blødere end vanligt og min følesans var mærkbart bedre. Og det var uden at hun var informeret om, hvad jeg havde lavet om formiddagen.

Virkningen aftog efter 4-5 dage. Jeg havde en klar fornemmelse af et bedre flow i benet og det ben, der ikke fik behandlingen, føltes meget tungt. Der var ingen smerter i benet og det frigav en masse energi.

Det er absolut ikke sidste gang, at jeg fik behandling hos Luise.

Arvæv

Deep Oscillation bruges også til arvævsbehandling. Alle operationer giver arvæv. Deep Oscillation bevæger vævet og får det løsnet i forhold til det underliggende væv.

Man kan starte tidligt med behandlingen og den kan fremme helingen. Du kan behandles, selvom der stadig er plaster på området og klinikkens erfaring er, at man måske danner mindre arvæv.

Deep Oscillation er godt til alle slags arvæv, fra kejsersnit og ortopædkirurgiske ar til mindre overfladiske ar. Der findes en masse gode behandlingsresultater.

Strålefibrose

Behandlingen kan også hjælpe på strålefibrose. Strålefibrose kan sammenlignes med mikroarvæv, som ikke kan ses med det blotte øje. I området hvor du er blevet strålebehandlet er gennemstrømningen i vævet derfor permanent nedsat og vævet (hud, bindevæv, muskulatur) bliver både mere ufleksibelt og sensitivt og har tendens til at trække sig sammen. For mange føles det som om, at man har noget stramt på hele tiden.

Det gør mig glad at hjælpe mennesker til bedre livskvalitet

Luise Gade Thomadsen, som ejer klinikken, er uddannet fysioterapeut i 2005 og lymfødemterapeut  (Földi) i 2009. Siden 2007 har hun hovedsageligt arbejdet med kræftpatienter og plastikkirurgiske patienter hhv. på Herlev Hospital, Aarhus Universitetshospital og hos en privat virksomhed. De seneste 4 år har hun tilpasset og udleveret brystproteser, taget mål til kompressions hjælpemidler samt vejledt i valg og brug heraf hos Boisen.

Luise har altid vidst, at hun ville arbejde med mennesker. Faktisk ville hun være sygeplejerske, lige indtil hun fandt ud af, hvor meget de stikker i folk.

Hun vil ikke være en konkurrent til hospitalernes tilbud. Men hun vil gerne hjælpe dem, der enten fravælger behandling i hospitalsregi eller ønsker et supplement hertil.

”Det gør mig glad at hjælpe mine klienter til bedre livskvalitet, færre smerter, bedre bevægelighed og til at få vendt deres tanker om deres problemer.

Her kan jeg behandle mine klienter samvittighedsfuldt. Jeg kan bruge den tid, der skal til og her er ingen ventetid på behandling.  Man kan altid ringe til mig hvis man er i tvivl om, at jeg kan hjælpe. Jeg vil altid komme med et ærligt svar og sende klienten videre, hvis jeg ikke tror, at jeg har det rigtige tilbud til dem.” Fortæller Luise.

Man kan få tilskud fra Sygesikringen Danmark og fra private sundhedsforsikringer til behandlingen.

Du kan læse meget mere om Luise, Deep Oscillation, VIVO fysioterapi, priser og booking på www.vivofysioterapi.com

 

Luise Gade Thomadsen med Deep Oscillation


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar